Znajduje siê tu siedziba burmistrza miasta Shobu Valeriera. Mo¿esz tu z nim porozmawiaæ oraz zapisaæ siê do miasta. Burmistrz mo¿e równie¿ nadaæ Ci pracê.
Wszed³em po schodach do ratuszu. Nie by³em pewien czy elf bêdê mnie jeszcze pamiêta³. Zapyta³em siê gdzie jest Shobu i gdy znalaz³em pokój stan±³em przed drzwiami. Westchn±³em jeszcze i zapuka³em do drzwi.
Edit by ikiooo
Wiem, ¿e chcesz siê do niego wprowadziæ, ale nie mo¿esz, poniewa¿ Shobu nie zainwestowa³ jeszcze w gospodarkê. 1pkt pozwala na wprowadzenie siê dwóch istot, Shobu ma 0.
(Ju¿ mogê go przyj±æ ;]) Z wielk± chêci± Ciê przyjmê mój przyjacielu.
/ Ja jeszcze nic nie powiedzia³em. Ale niech ju¿ bêdzie /
- Dziêki - Rozejrza³em siê po pokoju.
- Jak widzê czego¶ tam siê dorobi³e¶. - Za¶mia³em siê przyjacielsko.
- Jak ostatni raz siê widzieli¶my rozmawiali¶my o wytêpieniu demonów pamiêtasz? Teraz maj±c swoje, jak mniemam, przysz³e imperium to twoje plany mog± siê zi¶ciæ... Jak by¶ czego¶ potrzebowa³ to ja z chêci± pomogê.
Tak. Za¶mia³em siê To prawda. Potrzebujê kogo¶ kto poprowadzi nasz± armiê ku zwyciêstwu przyjacielu.My¶lê,¿e móg³by¶ zostaæ genera³em
Anio³
Bieg³em po schodach w kierunku biur w Ratuszu Miejskim. By³ upalny dzieñ, a ja sam nie mia³em grosza nawet na wodê... Wparowa³em do gabinetu burmistrza i przerwa³em mu rozmowê, tymi o to s³owami: Ty¶ ¿e¶ jest Shobu?! Burmistrz tej krainy miodem p³yn±cej?!
Czeka³em na jego odpowiedz...
Przerwa³em rozmowê z Alixem Tak to ja anieli przyjacielu. Czego szukasz w mej skromnej rezydencji?
Anio³
Mo¶ci Panie! Zakwaterowania! schyli³em g³owê i przykl±k³em.
Powstañ aniele. Wybicie demonów jest naszym wspólnym celem. Ten kto nienawidzi demonów tak jak ja mo¿e znale¼æ schronienie w mym mie¶cie.
Anio³
B±d¼ chwalony wielmo¿ny Panie! poda³em rêkê na znak przyja¼ni i czeka³em na wyznaczenie mojej roli w mie¶cie.
Admira³em zostaniesz. Przyda siê w naszych szeregach anio³. Nieprawda¿? Wypowiadaj±c ostatnie s³owo spojrza³em na Alixa.
Na anio³ach siê nie znam. Spojrza³em na przybysza. To pierwszy jakiego ¿em w ¿yciu spotka³ wiêc je¶li nada¿y siê okazja z chêci± popatrze na styl walki tych skrzydlatych istot. Po chwili za¶mia³em siê g³o¶no. Mam tylko nadziejê ¿e legendy nie s± w 100% prawd± bo przy pierwszej walce oka¿e siê jaka ze mnie fajt³apa w porównaniu z tak± potêg±. Dalej siê ¶mia³em przypatruj±c siê anio³owi.
Nie przesadzaj Alix. Musimy omówiæ strategiê walki z demonami.
Nie zawracaj sobie g³owy strategi±. Je¶li mam byæ dowódc± to najpierw uzbieraj ludzi bym móg³ kim¶ kierowaæ. Puki co mój oddzia³ sk³ada siê ze mnie samego. Prychn±³em. Je¿eli uzbierasz ludzi w mie¶cie przedstawiê ci moje pomys³y i zobaczymy jak siê sprawy potocz±. U¶miechn±³em siê.
Uro¶niemy w si³ê przyjacielu. Starszyzna bêdzie z nas dumna